BREZPLAČNA DOSTAVA pri naročilu nad €20 znotraj območja slovenije
+386-3-7806-330

Novice

Razkis

Modern postopek uravnavanja kislin v vinih

Biološki razkis ni zgolj pretvorba jabolčne kisline v mlečno, temveč tudi možnost oblikovanja vinskega stila. Če je bil biološki razkis še pred kratkim neizvedljiv brez ali z delno izgubo kislinske stopnje, je to danes resničnost! Posebej selekcionirane mlečnokislinske bakterije (soj Oenococcus Oeni) omogočajo v vinifikaciji belih, rdečih, rose ali osnovnih vin za peneča vina proizvodnjo sortno tipičnih in karakterno izrazitih vin. Cilj dosežemo s poznavanjem časa dodajanja bakterij, odvisno od parametrov pa je mogoče večje število variacij.       Čas uporabe mlečnokislinskih bakterij Dodajanje pred pričetkom fermentacije (simultano) pomeni, dodajanje mlečnokislinskih bakterij v mošt ali drozgo rdečih sort neposredno ali do 12 ur po dodatku selekcioniranih kvasovk. Pri tem...
Preberi več

Popular Posts

Instagram

Sledi nam

Newsletter