BREZPLAČNA DOSTAVA pri naročilu nad €20 znotraj območja slovenije
+386-3-7806-330
BREZPLAČNA DOSTAVA pri naročilu nad €20 znotraj območja slovenije
0 Nakupovalni voziček €0,00
CLOSE

Vaš nakupovalni voziček je trenutno prazen

Ne odlašajte. Preverite široko ponudbo naših proizvodov

Novice

Predelava pridelkov

Najpogostejše napake vin

Vino je raztopina vode in številnih organskih ter anorganskih spojin (alkoholi, kisline, njihove soli…). Pot od grozdja do samega kozarca je dolga, zato ne preseneča, da se na tej poti vino rado kvari. Glede na vzroke kvarjenja ločimo napake in bolezni vina, srečujemo pa se tudi s pomanjkljivostmi vin, kot so: Prenizka količina sladkorja v grozdju (vina z nizko vsebnostjo alkohola). Previsoka kislost mošta (potrebno zniževanje kislin s kemijskim ali biološkim razkisom). Slaba obarvanost rdečih vin (preobloženost trte, kratka maceracija, neuporaba encima...). Najpogostejše napake vin So spremembe v vonju, barvi in okusu, katerih povzročitelji so nepravilni fizikalno-kemijski procesi. Lažje se...
Preberi več

Predelava sadja v žlahtne destilate

1. Tehnološka shema za pripravo 100 L sadne drozge za žganjekuh   2. Navodilo za pripravo žganja iz hrušk viljamovk Dobro zrelo in cisto sadje zdrozgamo. Drozgi takoj znižamo pH vrednost na 3,0. V ta namen uporabimo Kombinirane kisline v odmerku 100-200 g/hl drozge. Kisline dodajamo postopoma in vmes veckrat merimo pH s testnimi listici. Priporocilo: Po vsakokratnem dodajanju kislin drozgo premešamo, pocakamo ca. 15 min. in pomerimo pH. Postopek ponavljamo do zahtevane vrednosti. Takojšnje zakisanje je izjemnega pomena za preprecevanje neželenih spontanih bioloških procesov v drozgi! Ko smo dosegli konstantno kislost dodamo drozgi pektoliticni encimski pripravek Sihazym Supra Mash...
Preberi več

Filtracija vina

V pozno jesenskem času opravijo vinarji prve pretoke in filtracije vina. Načinov filtracije je več, najbolj pogosta je ploščna oziroma naplavna filtracija. Pred filtracijo je potrebno vino zbistriti, saj tako dosežemo boljši rezultat filtracije. Bistrenje opravimo z uporabo čistil, kot so: SIHA Puranit-stabilizacija beljakovin, SIHA Tekoča želatina, Becosol… Za naplavno filtracijo uporabimo Becogur primernega tipa (npr. Becogur 3500 v kombinaciji z Becogur 1200 ali kakšna druga kombinacija). Za ploščno filtracijo uporabimo grobe slojnice, kot so Europor K 3, Europor K 5, Europor K 7. Po izvedeni filtraciji je potrebna kontrola prostega žvepla.
Preberi več

Z nami do vrhunskih vin!

Za dosego kvalitetnega vinskega letnika je pomembno, da v kleti ne pokvarimo, kar smo pridelali v vinogradu. Tudi v dobrih letnikih se dogajajo napake v tehnoloških postopkih, zato svetujemo optimalno doslednost pri postopkih predelave grozdja v vrhunska vina. Začne se že pri čisti kleti in kletarski opremi, kjer si pomagajte s specialnim čistilom Tartarex , s katerim učinkovito očistite klet, leseno in inox posodo ter ostalo opremo. Pravočasna oskrba z zanesljivimi enološkimi sredstvi SIHA, kot so kvasovke, encimi, hrana za kvasovke, bistrila, stabilizacijska sredstva in filtracijska sredstva, omogoča vinarju enostavno in natančno izvedbo tehnološkega postopka predelave grozdja. Postopki predelave so različni,...
Preberi več

Iz pridelanega sadja lahko naredimo nekaj več …

Smo v obdobju dozorevanja različnih vrst sadja in ponuja se nam paleta možnosti, katere končne proizvode bomo pridelali iz njih.  Kvalitetni sokovi, sirupi , marmelade, destilati, … so običajna pričakovanja proizvajalcev, v osnovi pa so pogojeni s kakovostjo vhodne surovine in tehnologijo predelave! Nezrelo in gnilo sadje ne sodi v postopek predelave, prav tako moramo nekatero sadje izkoščičiti. Za kvalitetne končne proizvode odberemo tehnološko zrele kvalitetne plodove. Pri odbiri sadja za predelavo v žlahtne destilate moramo biti posebej pozorni na to, da odbiramo zdrave, tehnološko zrele plodove, brez ostanka umazanij (zemlja, trava,..), tako lažje  dosegamo željeno aromatiko v končnem produktu....
Preberi več