BREZPLAČNA DOSTAVA pri naročilu nad €20
+386-3-7806-330

Novice

Predelava pridelkov

Filtracija vina

V pozno jesenskem času opravijo vinarji prve pretoke in filtracije vina. Načinov filtracije je več, najbolj pogosta je ploščna oziroma naplavna filtracija. Pred filtracijo je potrebno vino zbistriti, saj tako dosežemo boljši rezultat filtracije. Bistrenje opravimo z uporabo čistil, kot so: SIHA Puranit-stabilizacija beljakovin, SIHA Tekoča želatina, Becosol… Za naplavno filtracijo uporabimo Becogur primernega tipa (npr. Becogur 3500 v kombinaciji z Becogur 1200 ali kakšna druga kombinacija). Za ploščno filtracijo uporabimo grobe slojnice, kot so Europor K 3, Europor K 5, Europor K 7. Po izvedeni filtraciji je potrebna kontrola prostega žvepla.
Preberi več

Z nami do vrhunskih vin!

Za dosego kvalitetnega vinskega letnika je pomembno, da v kleti ne pokvarimo, kar smo pridelali v vinogradu. Tudi v dobrih letnikih se dogajajo napake v tehnoloških postopkih, zato svetujemo optimalno doslednost pri postopkih predelave grozdja v vrhunska vina. Začne se že pri čisti kleti in kletarski opremi, kjer si pomagajte s specialnim čistilom Tartarex , s katerim učinkovito očistite klet, leseno in inox posodo ter ostalo opremo. Pravočasna oskrba z zanesljivimi enološkimi sredstvi SIHA, kot so kvasovke, encimi, hrana za kvasovke, bistrila, stabilizacijska sredstva in filtracijska sredstva, omogoča vinarju enostavno in natančno izvedbo tehnološkega postopka predelave grozdja. Postopki predelave so različni,...
Preberi več

Iz pridelanega sadja lahko naredimo nekaj več …

Smo v obdobju dozorevanja različnih vrst sadja in ponuja se nam paleta možnosti, katere končne proizvode bomo pridelali iz njih.  Kvalitetni sokovi, sirupi , marmelade, destilati, … so običajna pričakovanja proizvajalcev, v osnovi pa so pogojeni s kakovostjo vhodne surovine in tehnologijo predelave! Nezrelo in gnilo sadje ne sodi v postopek predelave, prav tako moramo nekatero sadje izkoščičiti. Za kvalitetne končne proizvode odberemo tehnološko zrele kvalitetne plodove. Pri odbiri sadja za predelavo v žlahtne destilate moramo biti posebej pozorni na to, da odbiramo zdrave, tehnološko zrele plodove, brez ostanka umazanij (zemlja, trava,..), tako lažje  dosegamo željeno aromatiko v končnem produktu....
Preberi več

Priprave na stekleničenje vin

Bistrenje Po končanem vrenju moštov je čas, da opravimo pretoke in filtracije vina. Možnosti filtracij je več, najbolj pogosta pa je ploščna oz. naplavna filtracija. Pred filtracijo je potrebno vino zbistriti, saj tako dosežemo boljši rezultat filtracije.  Bistrenje opravimo z uporabo čistil, kot so: SIHA Puranit (stabilizacija beljakovin), SIHA Tekoča želatina, Becosol... Prve filtracije Za naplavno filtracijo uporabimo Kieselgour (Becogur) primernega tipa (npr. Kieselgour 200, Kieselgour 3500 v kombinaciji z Kieselgour 1200 ali kakšna druga kombinacija). Za ploščno filtracijo uporabimo grobe slojnice, kot so Europor K3, K5, K7 ali slojnice Becopad 550, Becopad 450, Becopad 350. Kontrola žvepla Po izvedeni filtraciji...
Preberi več

Prvi pretoki in filtracije vin

Po končanem vrenju moštov je čas, da opravimo prve pretoke in filtracije vina. Možnosti filtracij je več, najbolj pogosta pa je ploščna oz. naplavna filtracija. Pred filtracijo je potrebno vino zbistriti, saj tako dosežemo boljši rezultat filtracije.  Bistrenje opravimo z uporabo čistil, kot so: SIHA Puranit (stabilizacija beljakovin), SIHA Tekoča želatina, Becosol... Za naplavno filtracijo uporabimo Kieselgour (Becogur) primernega tipa (npr. Kieselgour 200, Kieselgour 3500 v kombinaciji z Kieselgour 1200 ali kakšna druga kombinacija). Za ploščno filtracijo uporabimo grobe slojnice, kot so Europor K3, K5, K7 ali slojnice Becopad 550, Becopad 450, Becopad 350. Po izvedeni filtraciji je potrebna kontrola prostega...
Preberi več

Popular Posts

Instagram

Sledi nam

Newsletter