BREZPLAČNA DOSTAVA pri naročilu nad €20
+386-3-7806-330

Novice

Bistrenje

Za učinkovito bistrenje mošta

Glede na zgodnejši začetek trgatve  večina  moštov zaključuje,  oz. je že zaključila s  fermentacijo in prehaja v obdobje mladega vina. Nekateri mošti se bistrijo bolje, nekateri počasneje, predvsem pa je bistrenje odvisno od zdravstvenega stanja in dozorelosti grozdja, uporabe enoloških sredstev (v času predelave grozdja), temperature v kleti, itd. … Bistrenje lahko pospešimo z uporabo učinkovitih sredstev za bistrenje kot so SIHA Optigel, Becosol v kombinaciji s SIHA Tekočo želatino.             Za stabilizacijo beljakovin lahko istočasno uporabimo SIHA Puranit. Ne pozabite na meritve skupnih kislin, pH vrednosti, delež jabolčne kisline, vsebnosti prostega žvepla (za žveplanje uporabimo SIHA...
Preberi več

Popular Posts

Instagram

Sledi nam

Newsletter