+386-3-7806-330
0 Nakupovalni voziček €0,00
CLOSE

Vaš nakupovalni voziček je trenutno prazen

Ne odlašajte. Preverite široko ponudbo naših proizvodov

Predelava sadja v žlahtne destilate

by Shopify API

Konec julija je sezona zgodnjega sadja že skorajda za nami, pričenja pa se predčasno spravilo in obiranje kasnih vrst. Tradicionalno koristimo ta del pridelka za predelavo v sokove, marmelade in želeje, pa tudi destilate. Ob navedenem se moramo zavedati, da je kakovost končnega izdelka vedno pogojena s kakovostjo vhodne surovine! Nezrelo in gnilo sadje zato pred predelavo izločimo, nagnite in črvive partije izrežemo in sadje izkoščičimo. Za predelavo v žlahtne destilate, sadje operemo. Za dosego želene aromatike odbiramo samo zdrave in zrele plodove. Obiramo v jutranjih ali večernih urah, ko so temperature zraka nižje. Pred tem moramo poskrbeti za čisto posodo in opremo (posoda za vrenje, mlini). Ravno tako se moramo pravočasno oskrbeti z enološkimi sredstvi in čistili za klet in opremo (kalijev metabisulfit, kvasovke, encimi, aktivator kvasovk, hrana za kvasovke, kombinirane kisline, čistila za klet in opremo…). Tehnologije predelave so različne glede na vrsto sadja (pečkarji, koščičarji…).

Podrobnejše informacije in priporočila najdete TUKAJ.

\r\ncapture

by Shopify API

Popular Posts

Instagram

Sledi nam

Newsletter