+386-3-7806-330
0 Nakupovalni voziček €0,00
CLOSE

Vaš nakupovalni voziček je trenutno prazen

Ne odlašajte. Preverite široko ponudbo naših proizvodov

Predelava nagnitega grozdja

by Shopify API

Zdravstveno stanje grozdja je z letošnjo obilico padavin precej slabo. Kletarjenje in postopki predelave bodo posledično zelo zahtevni.
Potrebno bo prilagoditi določene postopke predelave in zlasti upoštevati visok nivo higiene, natančno odbiranje nagnitega ali poškodovanega grozdja, hitro predelavo, nižje temperature pri predelavi in vrenju, uporabo žvepla, dobro pripravljeni kvasni nastavek…

Priporočamo uporabo sredstev po spodnji shemi. Omenjeno shemo si lahko tudi shranite.

 


OD TRGATVE DO VINA (gnilo grozdje)

ČIŠČENJE kleti in opreme
Tartarex
0,5-0,8 L/10L vode
(univerzalno čistilo)
 

  ŽVEPLO V PRAHU:
K - metabisulfit
10-15 g/100kg
(grozdje ali drozgo ali mošt)
   

   
   

   
MLETJE  

   
   

  OGLJE dodajamo neposredno v prešo ali drozgo:
Aktivno oglje GE 
10-12 g/hl drozge oz.
(% gnilega grozdja =g/hl aktivnega oglja)
PREŠANJE  

   
   

   
RAZSLUZ   

BISTRILA: Sihazym UNI
4 g/hl mošta
IN Optigel
100–200 ml/hl mošta ali
Gesil
30-50 g/hl mošta

 

Obdelava razsluznega kaleža perlit:
Becolite 5000 W
3-5 kg/hl razsluznega kaleža

     

2/3 vrenja - bentonit

MOŠT BENTONIT, PURANIT
100 g/100 L mošta

   

   
   
   
   

SIHA Aktivator kvasovk
25-30 g/hl

SELEKCIONIRANE KVASOVKE:

SIHA Aktiv 3, SIHA Aktiv 7SIHA CRYAROMESIHA White AromeSIHA Element...(odvisna od sorte grozdja)
 

HRANA ZA KVASOVKE:

1) začetek vrenja
2) 1/2 vrenja

VRELNA SOL PLUS 
50 g/hl ali

SIHA Proferm H+2
40g/hl

PRVI PRETOK PO 2 – 4 TEDNIH

   
         
         

 

by Shopify API

Popular Posts

Instagram

Sledi nam

Newsletter