BREZPLAČNA DOSTAVA pri naročilu nad €20 znotraj območja slovenije
+386-3-7806-330

Nadzorovana fermentacija mošta

by Shopify API

Ker želimo iz mošta dobiti najboljše, je nujna nadzorovana fermentacija s selekcioniranimi kvasovkami, ki zagotavljajo zanesljiv in želen rezultat. Pri spontanih fermentacijah namreč obstaja negotovost glede končnega rezultata ali pa nevarnost, da se vrenje mošta upočasni ali celo ustavi. Zanesljivo povretje mošta in želeno aromo dosežemo s pravo izbiro tipa kvasovke ter z dobrim kvasnim nastavkom in oskrbo kvasovk s hranili:

Moštu dodamo kvasovke SIHA378910White aromeCryaromeElement), ki jih rehidriramo s pomočjo SIHA Aktivatorjem kvasovk, v odmerku 30 g/ hl. Z dodatkom aktivatorja zagotavljamo povečano aktivnost kvasovk vse do konca fermentacije.
Z dodatkom hrane za kvasovke poskrbimo za optimalno oskrbo kvasovk s potrebnimi hranil za njihovo nemoteno namnožitev in zanesljiv potek fermentacije. Uporabimo SIHA Vrelno sol plus (50 g /hl) ali SIHA Proferm H+2  (40 g/hl).
Odmerek hranil razdelimo na dva dela, polovico dodamo v začetku fermentacije, preostanek pa po nekaj dnevih.

Z rednim spremljanjem fermentacije (merjenje sladkorja in temperature) pravočasno preprečimo njeno morebitno zaustavitev. V  primeru (predčasno) prekinjene fermentacije moramo dodati kvasovke SIHA 4.

by Shopify API

Popular Posts

Instagram

Sledi nam

Newsletter