BREZPLAČNA DOSTAVA pri naročilu nad €20
+386-3-7806-330

Iz pridelanega sadja lahko naredimo nekaj več …

by Shopify API

Smo v obdobju dozorevanja različnih vrst sadja in ponuja se nam paleta možnosti, katere končne proizvode bomo pridelali iz njih.  Kvalitetni sokovi, sirupi , marmelade, destilati, … so običajna pričakovanja proizvajalcev, v osnovi pa so pogojeni s kakovostjo vhodne surovine in tehnologijo predelave!

Nezrelo in gnilo sadje ne sodi v postopek predelave, prav tako moramo nekatero sadje izkoščičiti. Za kvalitetne končne proizvode odberemo tehnološko zrele kvalitetne plodove.
Pri odbiri sadja za predelavo v žlahtne destilate moramo biti posebej pozorni na to, da odbiramo zdrave, tehnološko zrele plodove, brez ostanka umazanij (zemlja, trava,..), tako lažje  dosegamo željeno aromatiko v končnem produktu. Sadje obiramo v jutranjih ali večernih urah, ko so temperature nižje, pred predelavo jih operemo.
Pred tem moramo poskrbeti za čisto posodo in opremo (posoda za vrenje, mlini, preše, sam prostor, v katerem opravljamo predelavo,…). Čistost le teh zagotavljamo z uporabo čistil kot je Tartarex, s pomočjo katerega poleg nečistoč odstranimo tudi vodni kamen.
Ravno tako se moramo pravočasno oskrbeti z vsemi potrebnimi enološkimi sredstvi (SIHA) kot so kvasovke (SIHA Aktiv 6), encimi (Sihazym Supramash), hrana za kvasovke (SIHA Speedferm, SIHA Vrelna sol plus, SIHA Proferm H+2), kombinirane kisline (SIHA Kombinirana kislina), kalijev metabisulfit, …
Tehnologije predelave so lahko različne glede na vrsto sadja (pečkarji, koščičarji) in na naša pričakovanja. Bistvenega pomena je to, da vemo, kaj želimo pridelati in da s pomočjo uporabe enoloških sredstev postopek ves čas kontroliramo in tako vodimo v željeno smer.

Za vas smo pripravli navodila za pripravo žganja iz različnih vrst sadja:

Navodilo za pripravo žganja iz jerebik, trnulj, bezga, malin

Navodilo za pripravo žganja iz češenj, sliv, mirabel, ringloj

Navodilo za pripravo žganja iz grozdja ali tropin

Predelava jabolk in hrušk v sadna vina

Na tem mestu si lahko ogledate tehnološko shemo za pripravo 100 L sadne drozge za žganjokuho. 

by Shopify API

Popular Posts

Instagram

Sledi nam

Newsletter