+386-3-7806-330
0 Nakupovalni voziček €0,00
CLOSE

Vaš nakupovalni voziček je trenutno prazen

Ne odlašajte. Preverite široko ponudbo naših proizvodov

Čas za predelavo sadja v žlahtne destilate

by Shopify API

capture

Pred nami je čas dozorevanja različnih vrst sadja, katerega lahko predelamo v različne izdelke kot so destilati, sokovi, marmelade…
Najpogosteje se sadje predela v žlahtne destilate, za kar pa se moramo držati določenih pravil oz. priporočil. Sadje mora biti zdravo, oprano in zrelo, obiramo ga v jutranjih ali večernih urah, ko so temperature zraka nižje. 

Pred tem moramo poskrbeti za čisto posodo in opremo (posoda za vrenje, mlini,…). Za ta namen uporabimo čistilo TM Tartarex.

Ravno tako se moramo pravočasno oskrbeti z enološkimi sredstvi  in čistili za klet in opremo SIHA (kalijev metabisulfit, kvasovkeencimiaktivator kvasovkhrana za kvasovkekombinirane kislinečistila za klet in opremo,…). Tehnologije predelave so različne glede na vrsto sadja (pečkarji, koščičarji,…).    

Podrobnejše informacije in priporočila najdete TUKAJ

Nakup enoloških sredstev je mogoč tudi preko spletne trgovine.

 

 

by Shopify API

Popular Posts

Instagram

Sledi nam

Newsletter